søndag 21. april 2002

Nok en søndag, nok en bakrus.

Heldigvis kom tegneseriene fra Optimal i posten i går, og det gjør livet ihvertfall halvveis levelig for en stakkar som aldri kommer til å lære.

Så i dag har jeg lest Live på Lister, en hendig pocket med serier av Daniel Ahlgren fra perioden '93-'97, og Garagedrömmar, et album av Mats Kjellblad fra '95. Både Ahlgren og Kjellblad lager jordnære serier basert på egne erfaringer, men utover det har de ikke stort til felles.


Daniel Ahlgren er en asosial jævel, og det er dette enkle faktum han spinner seriene sine rundt. I serie etter serie pensler han ut sitt dystre verdensbilde og sin forakt for sine spritdrikkende, snusgumlende medmennesker. Det blir kanskje noe monomant og navlebeskuende i lengden, men han er alltid tro mot prosjektet sitt, og det har jeg sansen for.


Mats Kjellblad har en mer imøtekommende og folkelig stil som nok vil ha større appell for mange. Garagedrömmar er en slags siste sommeren med gjengen-sak. Helt Summer of '69, egentlig. Ingrediensene er som seg hør og bør øl, gitarer, motorsykler, nakenbading og lange, svenske sommernetter. Og voksenlivet venter like rundt hjørnet. Veldig originale temaer er det ikke, men det er forbasket trivelig lesning. Dessuten er Kjellblad en drivende dyktig tegner.

Begge utgivelsene er mer enn lesverdige og koster faktisk ikke mer enn 80 spenn til sammen, porto inkludert. Røverkjøp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar