"Narkohelvetet starter på barnerommet", het det så muntert på forsiden av det humanistiske hovedstadsorganet Dagbladet nylig.

Dop og lettpåvirkelige unge sjeler er akkurat hva den nye Jesper og Jonathan-serien handler om. Her dreier det seg riktignok ikke om speed eller hasj, men om de langt mer undervurderte stoffene muskat og Fisherman's Friend.

Oppvakte Forresten-lesere har sikkert forlengst ant et mønster i historiene om Jesper og Jonathan. Den første behandlet temaet "ungdom og vold", toeren problematiserte "ungdom og sex" og nå kommer altså treeren, "ungdom og rus". Jepp! J&J er en tegneserie som i beste Halvsju-stil søker å oppdra fjortisene gjennom å snakke deres eget språk. Jeg kan allerede nå se for meg de kommende episodene - "ungdom og forelskelse", "ungdom og penger", "ungdom og motepress", "ungdom og ungdom, fru Blom", "ungdom og når mor og far skiller seg", "ungdom og når mor får en ny kjæreste" osv. Bare følg med, du!
Nuvel. Den nye serien heter ihvertfall "Fisherman's Blues", den er på fem sider og vil være å lese i Forresten 6, som skal være i butikkene i slutten av november. Følg med på websidene til Jippi Forlag for nærmere informasjon om utgivelsesdato, sleppefest og alt som hører med.

Aldri et notat uten Ronny: Folk i Kristiansandsområdet som har tilgang på radio (det er ganske mange etterhvert), anbefales å skru seg inn på Radio Ung, FM 106,9 på mandager mellom 20.00 og 21.00. Da kan du høre Hele Norges Ronny Haugeland spille plater og prate tøv i sitt "Ikveld Show". Tøvet hans kan være riktig så morsomt og platene er nesten alltid bra (ofte er de mine). Et godt alternativ til onani på trege mandagskvelder.

Kommentarer