Mute nr. 2 er ute. Nevner det fordi jeg synes det er bra at det finnes et heilnorsk supplement til alle de utenlandskspråklige musikkbladene hos Narvesen. Mutes viktigste funksjon må være å ha en skikkelig dekning av den norske musikkscenen. Og såvidt jeg kan bedømme gjør de den jobben godt.
Dessuten har de litt tegneseriestoff å by på. Kristopher Schau har fått sin egen spalte og skriver med stor entusiasme om serier som opptar ham. Og flinke Flu bidrar med en surrealistisk side.

Men morsomst i Mute nr. 2 er Egon Holstads artikkel fra Inferno-festivalen, en nådeløs øyenvitneskildring av problemene det medfører å skulle være troverdig satanistskumling i vår akk så trivielle virkelighet. Såvidt jeg skjønner var Holstad også mannen bak den hysteriske beretningen om den avklipte hestehalen som sirkulerte på mail tidligere i år. Leser gjerne mer av denslags!

(En del av hesthale-beretningen ble forresten trykket i Smult, men da uten den halvdelen som hadde med dagen derpå å gjøre. Og historien om det som skjedde dagen derpå, kan få noen og enhver til å betakke seg for alkoholens gleder.)

Kommentarer