Ti år med blogging

Det er ikke uten videre lett for meg å akseptere, men denne bloggen fyller faktisk ti år i 2007.

Jeg kødder ikke: ti år!

En arkeologisk utgraving på soverommet i dag frembrakte ugjendrivelige bevis: en større bunke utskrifter av notater skrevet og publisert i perioden 1997-2002.

Jeg vet ikke når jeg laget den første versjonen av hjemmesiden min. Antakelig var det i 1996. Den var svært enkel, og ble laget ved hjelp av SOLs "hjemmesidegenerator" (som fungerte etter akkurat samme prinsipp som Blogger gjør i dag). Tanken var selvsagt å bruke det nye og spennede Internettet til å markedesføre tegneseriene mine.

Dette var såpass banebrytende tenkt at jeg ble intervjuet av Guttorm Andreassen på Petre om saken.

Siden utviklet seg raskt, og ble etter hvert bestående av en liten presentasjontekst, noen linker, en samling presseklipp og et galleri med tegninger. Snart føltes det naturlig å oppdatere oftere, så jeg begynte å skrive små, personlige nyhetstekster med mer eller mindre jevne mellomrom. Gamle tekster lagret jeg i en egen arkivseksjon.

Dette var lenge før noen hadde begynt å bruke begrepet "blog", men det var blogging jeg drev med.

Slik holdt jeg på til april 2002, da jeg, antakelig inspirert av web-kyndige folk som Stian og Jens, gikk over til å bruke det mer håndterlige Blogger til det samme formålet.

Men i 1997 bodde jeg fremdeles i et skittent og rotete kollektiv, og interessene mine var etter alt å dømme akkurat de samme som i dag:
  4. juni 1997

  Været er fint, jeg er nydusjet og nybarbert og i kjøleskapet står det øl. Ikke verst. På tegneseriefronten er ståa omtrent som følger:

  Et rop om hjelp er nærmere utgivelse enn noensinne. Alt er ferdigtegnet og ferdigredigert, og jeg driver og snikscanner sider i arbeidstida. En av de nærmeste ettermiddagene skal jeg ta med meg Ronny på jobben for å legge siste hånd på verket og gjøre det hele klart for trykking. Godt at det nærmer seg slutten nå. Det er over et år siden vi fikk produksjonsstøtte fra Solofondet...

  Ellers er det en fryd å besøke Narvesen om dagen. Der står de på rekke og rad - Forresten, Fidus og TEGN - alle med større eller mindre bidrag fra undertegnede.

  Fullt så fint er det ikke at turen min til Bergen og seriefestivalen Raptus '97 går i vasken. Vet jeg kommer til å ergre meg gul og blå når jeg er her i byen den helga (13. - 15. juni), men omstendighetene tilsier at det må være slik. Nå går det fint an å drikke seg full i Kristiansand også, men likevel... Faen.

  Serietegning har det nok ikke blitt så mye av de siste ukene, men to-sideren "Jesper og Jonathan" ligger klar og mangler bare tusjing. Vurderer å begynne med pennesplitt igjen - etter to-tre år med rørpenn. Vi får se om jeg tør. Går også rundt med noen vage planer om å ta opp igjen "Negativ"stripene. Får se om noen er villig til å trykke dem.


Selvportrett laget til bruk på hjemmesiden i 1998.

Kommentarer