Ai ai ai, i høst blir det endelig mulig å fylle noen av de sorteste hullene i DVD-samlingen.


For det første: I oktober kommer seks av Stanley Kubricks mest essensielle filmer - fra 2001: A Space Oddyssey til Eyes Wide Shut - i skikkelige versjoner. Omsider kan jeg få byttet ut min håpløse, 4:3-formatterte utgave av The Shining. Ekstrastoffet er ikke kjent ennå, men det må være lov å ha forventninger. Få filmer fortjener like bred bakgrunnsinformasjon og -diskusjon som Kubrick sine.


Og så: I desember kommer den mest etterspurte DVD-utgivelsen siden formatet ble lansert - Blade Runner: The Final Cut. På grunn av opphavsrettslige problemer har vi måttet ta til takke med mindreverdige utgaver i alle disse årene, men nå skal det til gjengjeld gjøres skikkelig. Jeg går nok for 4 disk-utgaven, men ordentlige tullinger kan investere i kofferten som inneholder enda en skinnende blank runding. Så får vi bare håpe at Ridley Scotts nye cut virkelig er final.


Dessuten: En "Deluxe Edition" av Deliverance er rett rundt hjørnet. Denne filmen gjorde sikkert uutslettelig inntrykk på flere enn meg (ikke nødvendigvis på en gode måte), da den gikk som nattkino på NRK en gang på 80-tallet. Innkjøp er blitt drøyet i påvente av en utgave som denne. Kjipt cover, dog.

Selvsagt har alle sett disse filmene for lenge siden og mange ganger. Men det er tross alt filmer som dette, i slike utgaver, som må utgjøre fundamentet i en hver seriøs samling. Problemet er selvsagt at disse utgivelsene kommer lovlig sent. DVD er allerede gårsdagens format, og filmer som Blade Runner og 2001 er som skapt for sylskarp HD. Men for meg som har nylig har satt meg i bunnløs gjeld, er det ikke aktuelt å plutselig skulle oppgradere hjemmekinoen nå. Ikke er den idiotiske formatkrigen over ennå heller.

Det ligger uansett an til å bli en fin nerdehøst. Vi får bare håpe at det dårlige været holder seg.

Kommentarer

 1. takk for tipsen, kjakan!

  SvarSlett
 2. hvilken scene så DU for deg på coveret?

  SvarSlett
 3. Tja, noe med padling i naturskjønne omgivelser kanskje?

  SvarSlett
 4. Hyl som ein stukken gris, pretty boy.

  SvarSlett
 5. Ja, det får´n si. Sikler spesielt på den Shining-DVD´en. Var på tide den filmen fikk en respektabel utgivelse. Deinn ska æ faan mæ ha!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar