Endelig er tegneseriene blitt voksne


Minst like lenge som jeg har kunnet lese, er det blitt påstått at tegneserien endelig er blitt voksen. "Wheee, nå er ikke tegneserier bare for barn lenger!", liksom.

Yeah, right.

For det første er påstanden nesten like kjedelig som den evinnelige debatten om hvorvidt tegneserier kan være kunst. For det andre er det selvsagt noe forbannet sludder.

Ta nå for eksempel på de to siste tegneseriene jeg har kjøpt. Til tross for at de tilsynelatende er myntet på et voksent publikum, inneholder begge fargerike plastleketøy. Med The League of Extraordinary Gentlemen: Black Dossier av Alan Moore og Kevin O'Neill følger et par ganske stilige 3D-briller. Med siste nummer av Mads Eriksens M følger en tøff pistol som skyter små, gule gummihøner (å, joda!). "Ikke for barn under 3 år," står det på forpakningen.

Her snakker vi i beste fall om blandede signaler.

Nå venter jeg bare spent på årets Donald-solskjerm. Jeg forventer nesten at den er laget med oss på 36 og et halvt i tankene.

Kommentarer

 1. Lurer på om det går over, men akkurat nå har jeg en følelse av at jeg aldri kan lese roysobstad.com uten å filtrere den gjennom odalizeren... Hadde aldri hørt om den før i dag. Den gjør iallfall budskapet i denne bloggposten mye tydeligere for meg.

  "Minst like lenngi som je har kunnet læsa, er det vørti påstått at tegneserien endelig er vørti vakksinn. "Wheee, nå er itte tegneserier bære før bån lenger!", liksom." Hehehehehe...

  SvarSlett
 2. Kan jeg bare få si at det er få mennesker jeg vet om som kler en plastpistol som skyter gummihøner bedre enn deg...

  SvarSlett
 3. Calvin, du kjenner selvsagt til Kukalizeren?

  Takk, Anonym, det er det hyggeligste (og dessuten første) noen har sagt til meg i dag.

  SvarSlett
 4. Ja, jeg har hørt om den. Men jeg synes odalizeren er mye morsommere.

  Og jeg er enig med Anonym i at du kler det utstyret der. Bruk det hele tiden!

  SvarSlett
 5. Jeg kler visst alt av våpen og tøffe ting.

  Og du burde fra nå av kjøre alt du har tenkt å si og skrive gjennom Odalizeren først.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar