Endelig blir det bok

Folkens, jeg kommer med nyheter - jeg må be om absolutt stillhet:

I midten av mai kommer boken Roy Søbstad - Tegneserier 1993-2008 ut på Jippi Forlag.

Tittelen sier det meste om innholdet. Vi snakker 190 sider av mine tegneserier fra de siste 15 årene samlet mellom stive permer. Alle de beste og mest kjente seriene er med. Mange ukjente og obskure serier er også med. Enkelte er aldri tidligere publisert. Én lengre serie er helt ny og laget spesielt for boken. I tillegg kommer fyldig bakgrunnsstoff, mange enkelttegninger og 10 gjestesider laget av mine norske favorittegnere.

Tenk deg en nennsomt sammensatt CD-boks, en DVD med masse deilig bonusmateriale eller en ekstra innholdsrik pose med lørdagsgodt. Dét er følelsen vi har gått for her. Dette skal være en sånn bok man leser fra perm til perm når den er ny, og siden kan plukke frem mange ganger og alltid finne noe nytt i.

For meg er dette det selvsagte høydepunktet i serieskaperkarrieren så langt, og noe jeg er veldig stolt av å kunne sende ut i verden. Hvis noen hadde sagt til meg i 1993 at jeg noen gang ville få utgitt noe slikt, ville jeg tatt temperaturen på vedkommende. Nå har jeg plotten fra trykkeriet liggende foran meg her på pulten.

Flere detaljer om innholdet, markeringer av sleppet og alt mulig annet kommer til å bli postet her i løpet av de neste ukene.

Vær du trygg.

Kommentarer

 1. Faen så bra! Og høyst fortjent, la meg være en av de første til å si dét. Og veldig tøff forside. Og ... Gratulerer!

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Stian! (Den kommentaren kom før jeg var ferdig å skrive her, gitt.) Det føles veldig godt å endelig gå ut med disse planene nå.

  SvarSlett
 3. GRATULERER!
  Steinbra!

  Høyst fortjent!

  SvarSlett
 4. YEAH! Da er julegavene i boks.

  SvarSlett
 5. tøft...og i et langt mer hendig format enn ringpermene jeg har med Søbstad, Kaiser og Korsmo's samlede verker 1984-1990 på loftet et sted...

  SvarSlett
 6. Way to go Roy! Dette var artig - gleder meg allerede!

  SvarSlett
 7. gratulerer:)

  SvarSlett
 8. Bravo! Gleder meg, amigo!

  SvarSlett
 9. Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene - både her og andre steder! Det er veldig oppmuntrende. Nå håper jeg bare at alle går ut og kjøper minst ett eks hver i midten av mai.

  SvarSlett
 10. Gratulerer! Dette blir morro!

  SvarSlett
 11. Gratulerer! Gleder meg til å sjekke ut boka!

  SvarSlett
 12. Gratulerer så mye fra! Dette blir steike kult!

  SvarSlett
 13. Ah! Heftig header på sidene. Borende blikk.

  Hvis man skal skildre meg i en tegning av den typen er man nødt til å ta med den nesten usynlige (?) skjelingen på det ene øyet. Som tegneseriefigur vil jeg aldri kunne bore slik som deg.

  SvarSlett
 14. Takk, Jone, Martin og Tomte også! Håper dere blir fornøyde med boken.

  Calvin: I virkeligheten får ikke jeg heller til det uttrykket, men dette er reklame og jeg benytter meg av det som på markedsføringssspråket kalles "hypnose".

  SvarSlett
 15. Veldig kult! Jeg visste ikke at boka di skulle komme ut før OCX, ellers skulle jeg ha presset mer med for å få den representert i programmet. Vi må i hvertfall få til en skikkelig signeringsøkt på festivalen -hvis du kommer, og det håper jeg inderligt.

  SvarSlett
 16. Synd. Sendte en mail til en håndfull av de som jeg oppfatter som viktige i komiteen om at både boka og Roy ville være på plass til OCX. Skulle tydeligvis sendt til deg også. Dette er en lekker samling!

  SvarSlett
 17. Well, jeg er i hvert fall på plass på OCX. Hvis det dukker opp noen muligheter for å gjøre noe ekstra promo, er jeg selvsagt med på det.

  SvarSlett
 18. To tiltak som vil gjøre susen på "OCX" er:
  1. Gale sandwichplakat-mennesker med Roybok-reklame på.
  2. Sjarmerende øyenbrynbevegelser.

  Øv!

  SvarSlett
 19. Bra, Calvin! Jobben er din. (Antydende hoftebevegelser er også bra.)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar