Syting og tegning


Det har gått tregt med bloggingen så langt i 2009, gitt. Det er selvsagt ikke noe jeg skylder noen en forklaring på. La oss bare si at dette er en av de periodene hvor kreftene ikke rekker til stort mer enn å kjempe seg opp om morgenen og å komme seg gjennom arbeidsdagen med æren i behold.

Men allikevel og til tross, gjør jeg ålreite fremskritt på tegneseriefronten om dagen. Den nye serien min, Brakk, vil bli å finne i en kiosk nær deg i løpet av mars. Under Kulturnatta i april åpner en utstilling av Ronnys og mine serier i Kristiansand. Og plutselig ser det ut til at Nr. 96, serien jeg forlengst hadde gitt opp håpet om å få utgitt, kan komme til å se dagens lys allikevel.

Ellers går ting sin vante gang. Mens jeg skriver dette, gjør for eksempel den gamle Mac-en min sitt beste for å drive meg til vanvidd. Finder (det en Windows-bruker kanskje ville kalle "skrivebordet"?) kræsjer og restarter sånn cirka annet hvert minutt, og legger seg foran alle de andre programmene. Effekten er omtrent den samme som hvis noen hadde smekket en linjal over fingrene mine med jevne mellomrom. Det er faen ikke til å holde ut. Det gir meg lyst til å slite tennene ut av mitt eget hode.

Mac-nerdene som leser denne bloggen - jeg vet at det er en hel skokk av dere - oppfordres herved til å komme med geniale tips.

Kommentarer

 1. Sleng alt du vil ta vare på over på en ekstern harddisk. Innstaller operativsystemet på nytt. Det gjør underverker, har akkurat gjort det på min gamle mac, og den er som ny.

  SvarSlett
 2. Takk for det. Det er kos å tegne zombier. Må få gjort mer av det.

  Det virker litt drastisk å slette hele harddisken, så jeg håper å slippe det. Men må man, så må man.

  SvarSlett
 3. Gå til utilities > Disk utility

  Åpne, velg disken du har OS på, trykk på "verify disk permissions", som regel er det der det blir krøll.
  Om det er noe tull, klikk på "Repair disk permissions".
  Håper det er der problemet ligger.

  SvarSlett
 4. Takk, Karstein. Jeg har prøvd det og diverse andre tips og tricks jeg har funnet, men uten suksess så langt. Det må kanskje noe mer drastisk til.

  SvarSlett
 5. Etter en seanse med en kjappversjon av oppdater operativsystem (fra jaguar til tiger) uten å slette greier først, ser eplekassa til roy ut til å fungere igjen. selvsagt hadde det vært bedre med en slett-alt-og-begynn-forfra, men dr. søbstad er en forsiktig mann.

  hvem faen bruker norton....? i 2009?

  SvarSlett
 6. Norton kan antakelig kun tilintetgjøres med Kryptonitt. Skal sjekke om det finnes på QXL.

  Forøvrig testamenterer jeg herved Macfaen til OMLM. Ved min bortgang skal den og alt dens vidunderlige innhold tilfalle ham. Maskinen er godt brukt og har en mengde klikkemerker etter et langt og stormfullt forhold. Jeg håper den kommer til nytte.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar