Pstereo-redaksjonen lever!

I morgen er vi kommet til desember - og begynnelsen på det jeg vil tro er en vanskelig tid for flere enn meg.

I det året er på vei inn i sin kaldeste og mest ufyselige periode, når det mest naturlige ville være å gå i hi, stuper vi med hodet først inn i ukevis med meningsløst forbruk, tynnslitte nerver og dårlig fyll.

Det kommer til å bli et ork. I år også.

Men her er en nyhet som vil gjøre de kommende ukene mer levelige for noen av oss: Den legendariske Pstereo-redaksjonen har kommet sammen igjen! Og vi har kåret de 100 beste platene fra det siste tiåret! Og de blir publisert i form av en julekalender!

Kort rekapitulering: Pstereo.no var et nettsted som i årene 2003-2006 publiserte følelsesladde og entusiastiske skriverier om musikk. Redaksjonen var ikke ute etter annet enn å misjonere for artistene og platene de likte. Det gikk mye i indie og americana, men det fantes egentlig ingen grenser. Pstereo kunne skrive like engasjert om Årabrot som om Lillebjørn Nilsen. Selv begynte jeg som veldig ivrig leser, før jeg avanserte til middels ivrig skribent.

I årene etter nedleggelsen har de fleste fra den gamle gjengen brukt latterlig mye tid på diskusjonsforumet Pmono.no. Og nå har vi altså offisielt kommet sammen igjen. For en siste vals.

Entusiasmen er der enda. Misjoneringstrangen er ikke død.

Pstereos oppsummering av de siste ti årene begynner i morgen. Fire plater hver dag, sånn omtrent. Følelsesladde tekster og Spotify-lenker hører selvsagt med. Det er mange som lager lister om dagen, men bare Pstereo kan presentere fasiten.

Denne julekalenderen blir bedre enn sjokolade.

Kommentarer